Guanyadors del premi pel Desenvolupament Sostenible 2022

El nostre projecte de desenvolupament mediambiental “Si hay cantera, hay vida” ha estat guardonat amb el primer premi Nacional de Desenvolupament Sostenible en la categoria de biodiversitat.

L’objectiu principal del projecte és aconseguir una continuïtat de reproducció de les aus rupícoles obtenint unes imatges de gran valor documental que expliquen el seu cicle de reproducció de manera visual i didàctica.

Hem vist néixer i desenvolupar-se 23 polls de Ducs, 39 polls de xoriguers, 35 de merla blava, al voltant de 300 polls de roquerol i una gran quantitat d’espècies comunes diferents.

Hem après a comprendre unes espècies que fins al moment desconeixíem, ajudant els experts ornitòlegs a descobrir els seus costums i hàbits.

Les pedreres no malmeten la biodiversitat, clarament la milloren. La indústria extractiva i la naturalesa poden conviure perfectament.
La nostra intenció és fomentar aquest compromís perquè serveixi d’inspiració a altres empreses del nostre sector i protegeixin les espècies que viuen a les seves explotacions. A les pedreres hi ha molta vida.

Moltes gràcies a la Federación de Áridos (FdA), a la Asociación Nacional de Empresarios Fabricantes de Áridos (ANEFA) i al Gremi d’Àrids de Catalunya pel seu suport, col·laboració i reconeixement.