Les nostres arrels

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Història

Fa prop de 80 anys, cap els inicis de la dècada dels quaranta, en Francesc Garcia Alonso, pare dels germans Garcia i actuals propietaris de l’empresa, ja feia sorra al riu. Però, no fou fins el 1962 i juntament amb els seus germans, que fundà l’empresa de la que avui parlem. Des d’aleshores les instal·lacions s’han anat ampliant i modernitzant fins que al 2005 es va posar en funcionament l’actual planta de producció d’àrids. Des d’aquell moment i tot i ser una de les més modernes del sector, no s’ha parat d’innovar i millorar els processos. L’automatització, així com la reducció d’emissions, són els principals objectius marcats per tal de ser els més competitius però sempre respectant el medi ambient.

 1. Fundació d’ÀRIDS GARCIA: Els 5 germans Garcia s’uneixen i comencen una nova branca de negoci, compren la primera pala excavadora “CHASSESIDE” i creen una petita planta classificadora a Palou, amb el nom comercial GARCÍA HNOS.

 2. Dos dels germans Garcia, Paco i Tomàs, amplien el negoci i comencen a extreure sorra dels camps de Palou, La Roca, St. Celoni, Gualba, La Batlloria, Hostalric i Llinars, amb el nom comercial ARIDOS GARCIA.

 3. El dimarts 13 de juny, es compra la primera màquina CATERPILLAR model 950.

 4. Inauguració de la primera planta de rentat a Llinars del Vallès: GAR-1, seu actual de les plantes de trituració i tractament d’àrids.

 5. Les primeres estadístiques i gràfics que es feien de forma manual per veure l’evolució de les vendes.

 6. Inici INFORMÀTICA: 1r ordinador i impressora a les oficines centrals.

 7. S’adquireix la CAT 219, la primera excavadora de cadenes, i s’instal·la la planta de garbellar sauló a la pedrera El Coll.

 1. La nova planta de rentat de sorra de la pedrera El Coll substitueix la vella planta de GAR-1, incorporant una planta depuradora i un filtre premsa per tractar i reutilitzar les aigües.

 2. Primera voladura, es fan proves amb una matxucadora petita (800×600), un molí SIMONS 3 peus i un altre molí OMNICONE 937. Inici d’una nova etapa cap a la fabricació de l’àrid.

 3. S’estrena una matxucadora de veritat, la NORDBERG 13 11 amb una boca de 1300×1100.

 4. Inauguració de l’actual planta GAR-1 completament automatitzada i carenada, amb sistemes de captació de pols que filtren i recuperen pols de l’ambient i l’emmagatzemen.

 5. Inauguració de les oficines centrals a Granollers.

 6. Adquisició d’una cuba d’aigua pel reg de les pistes i manteniment de les zones restaurades i construcció d’un camió pel manteniment, pel subministrament i la recollida de Gasoil i Olis.

 7. Obtenció del premi al desenvolupament sostenible i bones pràctiques mediambientals. Un pas en ferm cap al medi ambient.

 8. Cessió i restauració de la Torrassa. Àrids Solidària.

 9. S’incorpora al parc de maquinària una nova giratòria de cadenes CATERPILLAR model 374F-L.

 10. Remodelació del taller d’Àrids.

1962

Fundació d’ÀRIDS GARCIA

Els 5 germans Garcia s’uneixen i comencen una nova branca de negoci, compren la primera pala excavadora “CHASSESIDE” i creen una petita planta classificadora a Palou, amb el nom comercial GARCÍA HNOS.

1967

El Paco i en Tomás

Dos dels germans Garcia, Paco i Tomàs, amplien el negoci i comencen a extreure sorra dels camps de Palou, La Roca, St. Celoni, Gualba, La Batlloria, Hostalric i Llinars, amb el nom comercial ARIDOS GARCIA.

1972

Primera CATERPILLAR

El dimarts 13 de juny, es compra la primera màquina CATERPILLAR model 950.

1974

GAR-1

Inauguració de la primera planta de rentat a GAR-1 a Llinars del Vallès, seu actual de les plantes de trituració i tractament d’àrids.

1983

Estadístiques manuals

Les primeres estadístiques i gràfics que es feien de forma manual per veure l’evolució de les vendes.

1986

Inici de la informàtica

Primer ordinador i impressora a les antigues oficines de Granollers.

1990

CAT 219

S’adquireix la CAT 219, la primera excavadora de cadenes, i s’instal·la la planta de garbellar sauló a la pedrera El Coll.

1992

Noves instal·lacions “El Coll”

La nova planta de rentat de sorra de la pedrera El Coll substitueix la vella planta de GAR-1, incorporant una planta depuradora, un filtre premsa per tractar i reutilitzar les aigües i una planta de trituració de zahorra.

1993

Primera voladura i inici de l’àrid triturat

Es realitza la primera voladura i s’inicia una nova etapa cap a la fabricació de l’àrid amb una matxucadora petita (800×600), un molí SIMONS 3 peus i un altre molí OMNICONE 937

1997

Matxucadora NORDBERG

S’estrena una matxucadora de gran producció, la NORDBERG 13 11 amb una boca de 1300×1100.

2005

Actual planta GAR-1

Inauguració de l’actual planta GAR-1 completament automatitzada i carenada, amb sistemes de captació de pols que filtren i recuperen pols de l’ambient i l’emmagatzemen.

2006

Noves oficines

Inauguració de les noves oficines a Granollers, canviant el domicili social de l’empresa al C/ Josep Umbert.

2007

Àrids sostenible

Adquisició d’una cuba d’aigua pel reg de les pistes i manteniment de les zones restaurades i també d’un camió pel manteniment, pel subministrament de gasoil i la recollida d’olis.

2011

Àrids Solidària

Cessió i restauració de la Torrassa. Àrids Solidària.

2016

Excavadora CAT de 75 tm

S’incorpora al parc de maquinària una nova excavadora de cadenes CATERPILLAR model 374F-L.

2019

El taller

Remodelació del taller d’Àrids, incorporant maquinària idònia per poder reparar els nostres equips.

2022

Celebració del 60è aniversari d’ÀRIDS GARCIA