Nou Asfalt 100% Granític al circuit de barcelona Catalunya

L’empresa especialista en asfalts d’alta qualitat Firtec, pertanyent al Grup Sorigué, ha executat les obres de reasfaltat del Circuit de Barcelona Catalunya. Una operació que no s’havia realitzat des de 2005 i que aquest any, amb les noves modificacions per al traçat de MotoGP al revolt 10 i 11, s’ha decidit dur a terme per renovar la pista íntegrament.

Per a l’elaboració de l’aglomerat asfàltic i per primera vegada en una obra d’aquestes característiques, s’ha utilitzat àrid 100% granític. Aquest ha estat extret i elaborat a la planta d’Àrids García Canteres granítiques SL. de Llinars del Vallès. Fins ara el tipus d’àrid que s’acostumava a utilitzar en les capes de rodament, era una barreja de material granític en l’àrid gruixut i una part de tipus calcari en les sorres. La pedra de granit, amb les propietats de duresa i resistència al lliscament que la caracteritza, és idònia per a mantenir les condicions d’adherència que es necessiten en un ferm d’altes prestacions com aquest. Els tècnics de Firtec-Sorigué, per aquesta obra han modificat les característiques de l’aglomerat asfàltic utilitzant granític 100%, buscant les condicions ideals perquè els monoplaces de F1 o les ràpides motos de MotoGP rodin amb totes les garanties de seguretat.

Els primers tests que han fet alguns equips de F1 han donat uns resultats excel·lents, només cal veure els comentaris de pilots de la talla de Fernando Alonso “El nou asfalt és una gran sorpresa. És molt bo. No té sots. En sortir de boxes ja notes que la superfície es molt millor. Té molta adherència en sec i el circuit està en condicions perfectes … El Circuit ha fet una feina de 10. No, no, de 12! “.

Properament podrem veure Alonso, Hamilton, Márquez, Pedrosa, Rossi, Lorenzo, etc. com entren en les corbes a velocitats de vertigen. Probablement aquesta remodelació farà possible que els pilots condueixin les seves màquines fins i tot més ràpid que en edicions anteriors.