Passeig Marítim de Llavaneres

Ampliació de l’escullera del passeig marítim de Llavaneres

La Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim dóna per finalitzada l’execució d’una important obra al litoral de Llavaneres
Aquesta actuació ha permès consolidar el passeig marítim de davant de l’estació. Es tracta d’un projecte d’envergadura, que ascendeix a 272.00 euros, i que l’Ajuntament de Llavaneres havia reivindicat des de fa temps.

Les obres van començar a mitjans de novembre del 2012 i durant aquest temps les màquines excavadores hi han estat treballant intensament per preparar el terreny, i tot seguit, col·locar les roques. L’actuació permetrà consolidar el tram de passeig marítim on l’escullera era inexistent i evitarà que, en cas de temporal, el mar malmeti el passeig i dificulti el pas dels vianants i dels vehicles de serveis. Aquest, ara mantindrà una amplada mínima de quatre metres que millorarà la mobilitat d’aquest tram del passeig i l’unificarà amb la resta del camí.

El passat 20 de novembre, en una visita d’obres, Ana Maria Castañeda, directora de l’obra de la demarcació de Costes a Catalunya, va informar la regidora d’Urbanisme, Sandra Carreras, que l’escullera tindrà una profunditat de dos metres sota el nivell del mar i que les dimensions d’aquestes pedres, de més de 4000 kg de pes cada una, fan que sigui molt resistent als temporals.

L’empresa Àrids García Canteres Granítiques SL. de Llinars del Vallès, ha fet el subministrament d’aquests blocs de pedra, que donat les seves característiques, es necessiten uns mitjans de càrrega i transport especials.