Torrassa del Moro

Inauguració de la remodelada “Torrassa del Moro”

La cessió de la Torrassa del Moro a l’Ajuntament de Llinars del Vallés per part de l’empresa ÀRIDS GARCÍA CG. SL. permet una esplèndida restauració d’aquest històric indret.
Després de la inauguració de la restauració de la Torrassa del Moro de Llinars, on hi van assistir les autoritats municipals, el govern autonòmic i els administradors d’Àrids García CG SL, ara es permet les visites del públic durant tots els caps de setmana. Per poder accedir a l’interior, primer cal posar-se en contacte amb els responsables de l’ajuntament.

Aquest monument, una torre defensiva i de guaita que va ser construïda en època romana, s’erigeix sobre un turó de 415 metres sobre el nivell del mar. Des del mirador construït a la planta superior s’obté una gran panoràmica del Vallès, des de Montserrat fins al Castell de Monstsoriu i per la banda del Maresme es pot veure el mar i el Castell de Burriach. Des d’aquest mirador podem veure en primera línia la urbanització de Sant Julià del Fou i de bona part de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor.

Per arribar-hi cal anar en direcció a Dosrius per la carretera B-501, poc abans d’arribar al coll de Can Bordoi surt una pista forestal a la dreta, si la seguim arribarem a un trencall senyalitzat que es troba a pocs metres de la Torrassa.